Vetipak en ECM Europe gaan verder onder de vlag van Vetico. Deze nieuwe holding komt in de organisatiestructuur boven de twee bedrijven te staan. En later zelfs boven meer dan ‘alleen’ de co-packer en de medisch producent. Want de komst van Vetico moet verdere groei van het familiebedrijf mogelijk maken.

Vanaf 1 juni opereren Vetipak en ECM Europe als ‘a Vetico company’. Ondersteund met shared services en verregaande innovaties vanuit Vetico, kunnen de bedrijven zich nog beter focussen op hun core business. Eerder dit jaar gingen Vetipak en ECM een samenwerking aan.

Vetico zelf betreedt de markt als strategisch partner voor de outsourcing van productie-, assemblage- en verpakkingswerkzaamheden. Dat gebeurt nu nog in de segmenten food, care (die beide onder Vetipak vallen) en medical (ECM). Maar de verwachting is dat daar de komende tijd andere segmenten bij gaan komen.

 

Op weg naar een
toekomstbestendige
onderneming

Volgens Arno van de Ven, Chief Executive Officer bij Vetico, is de Vetico-paraplu een logische stap naar een toekomstbestendige onderneming. “We hebben stevige groeiambities om voor alle stakeholders continuïteit te garanderen. Die groeiambities willen we waarmaken door verbreding van onze portefeuille. De samenwerking met ECM is daar een voorbeeld van.”

“Maar we zullen ons ook ontwikkelen door de autonome groei van onze Expertise Centers, zoals we onze bedrijven noemen”, vervolgt Van de Ven. “Vanuit Vetico faciliteren we die vooruitgang. We investeren volop in governance, IT en talentontwikkeling. En we zetten vanuit het Vetico Innovation Center nog meer in op innovaties dan we al doen.”

Gunstige effecten voor klanten en medewerkers

De nieuwe organisatiestructuur heeft volgens Van de Ven alleen maar gunstige effecten. “Klanten krijgen het beste van twee werelden”, legt de CEO uit. “Ze profiteren van de kracht van een sterke partner, maar ook van de snelheid, flexibiliteit én warmte van onze Expertise Centres.”

“Medewerkers hebben straks binnen onze organisatie extra carrièrekansen. Zeker als er Vetico companies bijkomen. En ook niet onbelangrijk: als familiebedrijf kunnen we onze impact op de maatschappij vergroten. Want ook daar maken we graag een verschil.”

‘Creating the future together’

Vetico’s belofte aan de markt is: creating the future together. A-merken, private labels en OEM’ers waar de Vetico-bedrijven voor werken, hebben een succesvol product en weten als geen ander hoe ze hun doelgroep moeten bereiken. Vetico is daarbij de specialist op het gebied van co-manufacturing en co-packing.

“Altijd met de optimale combinatie van mens en techniek, op de juiste plek in de supply chain”, aldus Van de Ven. “En daar voegen we ook nog eens onze daadkracht, denkkracht en toekomstgerichte visie aan toe.”

Dat de CEO nu ook volop aan de toekomst van het familiebedrijf werkt, maakt hem trots en vooral dankbaar. “Ik ben blij dat we ons harde werken op deze manier kunnen belonen. Voor alle stakeholders. Maar klaar zijn we nooit. Op naar de volgende zet!”

Update

Nieuws over robottechnologie en duurzaamheid, kersverse avonturen van Vetipakkers, opdrachtgevers die vertellen over onze samenwerking… we houden je op de hoogte van alles wat er bij Vetipak gebeurt. Ter informatie én inspiratie.

Bekijk alle updates
Bekijk alle updates