Co-packer en co-manufacturer Vetipak breidt haar activiteiten verder uit. Het Osse bedrijf is een strategische samenwerking aangegaan met ECM Europe uit Gemert, actief in de supply chain van hoogwaardige medische hulpmiddelen. Door de samenwerking kunnen beide bedrijven zowel kwalitatief als kwantitatief doorgroeien.

De samenwerkingsovereenkomst werd op 15 maart getekend door de aandeelhouders van beide bedrijven. Daarmee zijn ze nu samen eigenaar van ECM Holding B.V. Vetipak gaat ECM vooral versterken met de kennis die het heeft op het gebied van engineering, automatisering en productieopschaling. ECM kan hiermee haar productie flink opschalen en binnen afzienbare tijd een tweede vestiging openen.

Waarde toevoegen in de supply chain

Volgens Mark van der Burgt, Chief Commercial Officer bij Vetipak, passen de twee bedrijven uitstekend bij elkaar. “We zijn allebei Europese spelers met het karakter van een familiebedrijf. Bovendien zijn we beide voortdurend op zoek naar waardetoevoeging: van ontwikkeling en assemblage tot en met productie en verpakking. De kennis en ervaring die we bij Vetipak hebben op het gebied van innovatie gaan we nu ook inzetten voor ECM. Andersom doen wij kennis op van de hoogwaardige aanpak die de supply chain van medische hulpmiddelen met zich meebrengt. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de strenge Medical Device Regulation, de Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen.”

Tweede vestiging

In de operationele organisatie van ECM verandert de komende jaren niets. Ook de vierkoppige directie blijft gewoon aan het roer om het bedrijf een nieuwe fase in te leiden. Jeanne van Gerwen, Managing Director bij ECM, is blij met de samenwerking: “We zijn een zeer gezond bedrijf met een orderportefeuille die de komende jaren gevuld is. Onze grootste uitdaging is vooral: blijven voldoen aan de groeiende klantvraag, zowel kwalitatief als kwantitatief. Met de kennis en ervaring van Vetipak zijn we daartoe in staat. Dat is goed voor onze klanten, en biedt ook nieuwe kansen voor onze medewerkers én toekomstige medewerkers, want die zullen we hard nodig hebben.”

Over ECM Europe

ECM Europe is gespecialiseerd in het ontwikkelen, assembleren, produceren, steriliseren en verpakken van hoogwaardige medische hulpmiddelen. Met name op het gebied van medische slangensets (medical tubing sets) en medische swabs heeft het bedrijf uit Gemert een vooraanstaande rol op de Europese markt. Deze worden door ziekenhuizen in heel Europa gebruikt voor onder meer openhartchirurgie, bloed- en vloeistofverwarming, oogheelkunde en orgaantransplantatie. ECM bestaat ruim 30 jaar en biedt werk aan zo’n 50 medewerkers.

Over Vetipak

Vetipak is specialist op het gebied van innovatieve, schaalbare en kwalitatief hoogwaardige co-pack en co-manufacturing oplossingen. Het Osse bedrijf werkt hoofdzakelijk voor Europese A-merken en private labels op het gebied van fast moving consumer goods. Momenteel is het snel groeiende bedrijf actief in vijf markten: Confectionary, Food, Petfood, Consumer Electronics en Personal Care. Vetipak bestaat 26 jaar, telt 11 vestigingen en biedt werk aan ruim 650 medewerkers.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u contact opnemen met: Mark van der Burgt – Chief Commercial Officer bij Vetipak of Jeanne van Gerwen – Managing Director bij ECM (+31 (0)492 37 12 32).

Neem contact met ons op

Update

Nieuws over robottechnologie en duurzaamheid, kersverse avonturen van Vetipakkers, opdrachtgevers die vertellen over onze samenwerking… we houden je op de hoogte van alles wat er bij Vetipak gebeurt. Ter informatie én inspiratie.

Bekijk alle updates
Bekijk alle updates