Op de Vetipak-locatie in Zeewolde werken we al jaren succesvol samen met Bakker Logistiek, onderdeel van de STEF group. Ook voor Dynamic Products Factory, ontwikkelaar van creatieve producten voor de retailsector. Zo zorgden we dat ontelbaar veel feestartikelen in 3.300 displays naar een bekende Duitse winkelketen gingen. Samen hebben we D.P. Factory echt ontzorgd.

De uitdaging: een enorme logistieke operatie

Ballonnen, slingers, hoedjes en nog zo’n twintig feestartikelen voor oud en nieuw. Deze producten zijn door D.P. Factory ontworpen, volgens exacte specificaties ingekocht en onder strakke regie verscheept. Uiteindelijk heeft D.P. Logistics Department ze in containers laten afleveren bij Bakker Logistiek in Zeewolde. Hier begon de gezamenlijke uitdaging voor Bakker en Vetipak.

“Uiteindelijk moesten de displays op het juiste tijdslot aankomen bij distributiecentra in Duitsland”, aldus onze supervisor Anton Snels. “Een enorme logistieke operatie natuurlijk. Het was aan ons om in één keer de juiste flow te creëren.”

De oplossing: van test-display naar geoliede machine

“Allereerst hebben we alle containers gelost, en de producten gepalletiseerd en voorzien van een SSC-label”, zegt Rene Bossche, key accountmanager van Bakker Logistiek. “Dankzij de labels zijn de volumes zichtbaar in de systemen, en kon Vetipak ze op tijd afroepen voor de productie van de displays.” Anton vult aan: “We hebben eerst van elk product één artikel afgeroepen, zodat we samen met D.P. Factory een test-display konden maken. Oftewel: een validatiemodel voor de klant.”

“Met twaalf medewerkers aan de lijn moest de samenwerking superstrak zijn”

Het validatiemodel werd goedgekeurd door Raechel Bunt, projectmanager van D.P. Factory, en warehouse manager Johan Atema. “Na de validatie konden we het productieproces starten”, vertelt Anton verder. “Wij riepen dagelijks artikelen af bij Bakker. Met twaalf medewerkers aan de lijn moest de samenwerking superstrak zijn. En dat was-ie. Ondanks de grote aantallen en de tijdsdruk hebben we het voor elkaar gekregen: we vormden een geoliede machine.”

De meerwaarde: geen enkele zorgen

In drieënhalve week zijn de duizenden displays gevuld en opgeslagen in afwachting van de uitlevering. Daarna zijn ze onder regie van D.P. Factory door Bakker Logistiek vervoerd naar de distributiecentra van de bekende Duitse retailer. “Alle exemplaren waren precies op tijd op de plaats van bestemming”, aldus Johan Atema, die verantwoordelijk is voor transport en logistiek bij D.P. Factory.

“We hebben onze opdrachtgever écht ontzorgd”, aldus Anton tot besluit. “Vooral dankzij goede communicatie en een sterke, vertrouwde samenwerking met Bakker.”

Update

Nieuws over robottechnologie en duurzaamheid, kersverse avonturen van Vetipakkers, opdrachtgevers die vertellen over onze samenwerking… we houden je op de hoogte van alles wat er bij Vetipak gebeurt. Ter informatie én inspiratie.

Bekijk alle updates
Bekijk alle updates